Важна ли е смяната на щрангове

1 min read

Смяната на щрангове е често обсъждана тема, което се налага поради важността на този вид ремонт. На всеки собсвеник е ясно колко важно е всяка система за водоснабяване, отопление и канализация да работи нормално. Това може да се случи само когато тръбопроводите са изправни. Ето защо всеки щранг, който създава проблеми, трябва да се смени.

В старите сгради за тръбопроводите са използвани метални тръби, които с времето на ползване са корозирали. Ръждата създава сериозни проблеми – влошено е качеството на водата, канализационният щранг отвежда бавно отпадните води. За да се отстранят всички тези проблеми е нужно да се сменят хоризонталните и вертикални тръби, които се ползват от абонатната до последния етаж. Разбира се, който направи смяна и на тръбите в апартамента си ще има още по-добри резултати.

За да се направи тази цялостна смяна на щрангове трябва да се вземе решение на общо събрание на собствениците на жилища в съответната кооперация или вход. Това се налага, защото щранговете са обща собственост и отговорността е споделена. С решение на събранието се започва и търсенето на подходящ изпълнител. Много е важно да се ползва фирма за ВиК услуги, защото в тези фирми работят добри професионалисти, което е гаранция за качествена смяна на щранговете.

Когато се прави пълна смяна на вертикалните тръби, услугата е с по-ниска цена. Повечето фирми правят отстъпка за количество работа. С професионалистите е добре да обсъдите какви тръби са подходящи за всяка от системите като имате предвид и бюджета, с който разполагате.

Обикновено масово се използват полипропиленови тръби, които са на изгодна цена. Те са с добри качествени показатели и това ги прави предпочитани. Водещото при тях е, че не корозират, а това удължава периода на ползването им.

Смяната на щрангове ще продължи един работен ден, което е добре за всяко семейство – за кратко ще бъде спряна водата, прах и шум ще има само в този ден. Всички строителни отпадъци и старите тръби ще бъдат почистени и извозени на определеното за целта място.

За да се постигне всичко това обърнете внимание на фирмата, която избирате – да са добри професионалисти, да работят със съвременни материали и технологии, да разполагат със собствен транспорт.

Previous Story

За ефекта от инвестицията в смяна на щрангове

Next Story

Предимства на професионалистите в отпушване на канали