/

Внимавайте за безплатни заеми

1 min read

  Много хора вярват, че причините за спиралата на дълга са т.нар заеми до заплата. Ще получите небанков заем в рамките на около дузина минути и ще изпълните всички формалности онлайн. Това означава, че в случай на финансови затруднения ние посягаме към тях много по-охотно, отколкото към традиционните заеми. Не забравяйте обаче, че няма нищо лошо в самите заеми до заплата.

   Проблемът възниква, когато теглите повече заеми, отколкото позволяват финансовите ви възможности. Също така имайте предвид, че ако използвате безплатен заем, няма да плащате лихва само ако изплатите задължението в предписания срок. В противен случай заемодателят има право да Ви начисли допълнителни лихви, което ще увеличи цената на задължението.

  Когато решите да вземете заем до заплата, винаги помислете дали ще можете да изплатите дълга. Може да бъде трудно, защото не изплащате заема на вноски,само под формата на еднократен трансфер. Затова помислете дали е по-добре да използвате кредитна карта или традиционен заем, който ще изплатите на вноски.

Как да изляза от кредитната верига?

  Много по-лесно е да попаднете в кредитната спирала, отколкото да излезете от нея. Това обаче не означава, че е невъзможно да се отървете от дълговете.

  Какво да направите, за да сложите край на ангажимента веднъж завинаги? На първо място, не се преструвайте, че не сте засегнати от проблема. Започнете, като разберете колко наистина са вашите задължения. Запишете на лист хартия сумата на непогасените заеми, непогасени сметки и дори малки суми, заети от приятели и семейство.

  Тогава помислете как можете да получите парите за изплащане на дълговете си. За да направите това, ще трябва да намалите разходите си или да увеличите доходите си. Редовното поддържане на домашния бюджет ще ви позволи да планирате по-добре разходите си и да предотвратите нежелани покупки. Опитайте се също да намерите допълнителна, платена работа.

  Грижите за децата или обучението ще ви позволят да печелите до няколкостотин злоти на месец. И накрая, най-важното. Бъдете търпеливи и последователни. Излизането от дълга често е дълъг процес, но ако сте упорити, със сигурност ще го направите.

Източник: creditcheck-24

 

Previous Story

Материали за мебели за баня

Next Story

Аксесоари за китаристи