Заем за кола – струва ли си да изберете?

1 min read

  Когато разглежда възможността за финансиране на автомобил, клиентът трябва да обърне внимание на разходите, които ще бъдат направени в тази връзка. Това са не само лихви, но и други такси, свързани с комисионната за предоставяне на задължението или необходимостта от установяване на допълнителни обезпечения за погасяване.

   Заслужава ли си да използвате офертата за автомобил? Зависи от индивидуалните очаквания на клиентите за такъв продукт и от това, което всъщност предлага банката. Какви ще бъдат условията за кредит и дали банковият марж ще бъде увеличен поради, например, годината на производство на автомобила.

   Можем да вземем заем за кола не само за личен автомобил. Обикновено банков заем е на разположение на компаниите за закупуване на кола. Той функционира на подобна основа като частния заем.

Онлайн заем за кола

  Обикновено можем да теглим заеми за автомобили в стационарен режим. Нов продукт в някои банки е продукт, предлаган онлайн, без да напускате дома си.

   Например редовните клиенти на mBank могат да получат заем за кола онлайн и парите ще отидат по сметка, открита в същата институция, преди да изберат кола и да установят подходяща сигурност. Договорът се приема от клиента в услугата за транзакции, без да се излиза от вкъщи, а достъпът до средства за закупуване на автомобил се получава в рамките на само десетина минути от момента на подаване на заявлението.

  Изискването за теглене на такъв автомобилен заем онлайн е, че след закупуване на превозното средство, в рамките на срока, определен от банката, клиентът посещава стационарно съоръжение с доказателство за закупуване на автомобила, за да подпише споразумения за обезпечение.

Паричен заем за кола – добра идея ли е?

   Алтернатива на заема за кола при закупуване на моторни превозни средства може да бъде заем в брой за автомобил. Кредитният калкулатор ще ни позволи да сравним размера на капитала и лихвените вноски, подходящи за заем за кола, с паричното задължение. Това от своя страна ще ни даде представа кое решение е обективно по-благоприятно.

   Паричен заем за покупка на автомобил се различава от строго заем за кола, че можете да го похарчите по всякакъв начин. Не само за автомобил, но и за нов комплект гуми или покриване на разходи, свързани с регистрацията или застраховката на превозното средство по задължителната полица за застраховка гражданска отговорност.

Previous Story

Кандидатствайте за паричен заем

Next Story

Получаване на заем от банка: изисквания и критерии