ЗАЩО МНОГО ХОРА НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА

1 min read

Система за проследяване на кандидати или ATS е инструмент, използван от над 90% от работодателите за анализиране и сортиране на подадените заявления. „Софтуерът за сканиране на автобиография ATS е предназначен да сканира автобиография за трудов опит, умения, образование и друга подходяща информация.“

За много работници ATS може да бъде реална пречка за намиране на работа в дигиталната ера. Тези системи за проследяване на кандидати се използват за скрининг на автобиографии въз основа на използването на ключови думи. Да, това е съмнителен начин за хората да наемат други хора – но това също е жалката реалност. И все пак това е един много предпочитам начин за подсигуряване от наемателите на работници.

Търсещите работа, които не са наясно в достатъчна степен как ATS проверява автобиографията, може да се окаже трудно да преодолеят това леко нелепо препятствие

За много затруднени търсещи работа хора проблемът е толкова прост, колкото и автобиографиите им. Работодателите търсят автобиографии, които да се открояват сред множеството, така че тези стари, остарели автобиографии, които се предлагат по форма на шаблони не са най-добрият вариант в наши дни.

Що се отнася до намирането на работа, успешните кандидати ще имат автобиографии, които ефективно показват стойността им като служители. За съжаление, много от търсещите работа днес нямат представа как да изработят такъв тип автобиография!

Например, все още ли вашата автобиография разчита на обективната декларация, за да привлече вниманието на мениджъра по наемане? Ако е така, това може да е голяма грешка. Обективните изявления се фокусират върху това, което искате от кариерата си, а не върху това как можете да отговорите на нуждите на работодателя.

Помислете за това за секунда. Ако бяхте на мястото на този работодател, би ли този подход ви харесал? Шансовете са, че бихте искали да чуете повече за това как този кандидат може да добави стойност към вашия екип, нали?

Източник: nameri-rabota.com

Previous Story

Какво трябва да знаете за лихвите по кредит, за да не останете в дълг към банката?

Next Story

Няколко полезни идеи за съхранение на детските играчки