Защо покриването на тераси е добра и практична идея

1 min read

Те са най-доброто убежище от стреса на градския живот, създават ново външно пространство за стилно забавление и могат да повишат стойността на имота в града с до една пета. Затова не е чудно, че според експерите по недвижими имоти практичното покриване на тераси е изключително добра идея и е една от най-желаните форми на външно пространство.

Ето защо напоследък търсачите на имоти се вълнуват от домовете с покрити  тераси . Има няколко различни причини. Ще ги обясним тук:

Покритите тераси увеличават стойността на вашия имот

Комбинацията от създаването на повече използваемо външно пространство и естетическата им привлекателност означава, че покритите тераси могат да увеличат значително стойността на вашия дом. А създаването им обикновено не е много скъпо. Ако имате съществуващ а обикновена тераса или плосък покрив, трябва само да се уверите, че конструкцията отдолу ще издържи, да добавите хубава подова настилка, ако е на покрив, да замените всички покривни прозорци с такива, по които може да се ходи, за да се запази притокът на светлина в помещението отдолу, да добавите хубави мебели и растения и воала! Качественото покриване на тераси винаги ще подобри положително всеки дом.

Насладете се на повече време на открито

Дори и стойността на имота да не ви интересува особено, прекарването на време със семейството или приятелите в зашеметяващо външно пространство, където се наслаждавате на най-доброто, което животът може да предложи, е нещо, което може да накара всеки съмняващ се в покритата тераса да се замисли добре. Вечеря на открито, наслаждаване на слънцето в небето или просто радване на топла вечер в компанията на любимите ви хора – когато изберете практична покрита тераса, пред вас се открива свят от възможности.

Оползотворете повече от квадратните си метри

Покритите тераси в България не се използват достатъчно и тъй като все повече хора се борят за имоти с все по-малки градини (благодарение на тенденцията за разширяване), наличието на тих оазис на спокойствие на в дома ни започва да придобива още по-голям смисъл. Покритите тераси не се сблъскват с много от типичните възражения срещу пристрояването на втори етаж, тъй като не блокират светлината и не се извисяват над съседния имот.

Не пропускайте дневната светлина

Едно от често срещаните възражения срещу превръщането на терасата ви в покрита такава е, че това ще намали достъпа на светлина. Това не е задължително, тъй като вече се предлагат прозрачни покриви от плексиглас или стъкло, които ще позволят на голямо количество светлина да проникне в дома ви. Адекватното покриване на тераси може да подобри нефункционално и неизползваемо пространство в дома ви и даже да се превърне в любимата част от имота ви.

Previous Story

Мислите за покупка на автомобил? Ето някои въпроси, на които трябва да си отговорите

Next Story

Ламиниране на мигли – какъв ефект ще постигнете с процедурата