За какво да помислим преди да изберем дамско палто?

1 min read

Добрият избор на палто е много важен за есенно-зимната визия на всяка дама. Затова, огледайте се за някой модел, който идеално ще подхожда на стила ви и същевременно елегантно ще подчертае фигурата ви. Предлагаме ви няколко съвета от стилистите, свързани с важната задача – избор на палто, подходящо за вашия тип фигура.

 За високи стройни жени са подходящи абсолютно всички видове палта – от изрязаните, през разкроените, та чак до класическите прави палта с дължина под коляното.

Можете да поставите разнообразни акценти върху определени зони от фигурата с помощта на аксесоари като колан, шал или брошки.

Палто за дами с фигура „ябълка“

Ако вашият тип силует е „ябълка“ и има нужда от леко прикриване в зоната около ханша, изберете палто с права кройка с дължина малко над коляното. По този начин леко ще „опънете“ фигурата и ще направите недостатъците й незабележими. В този случай не е препоръчително да избирате палто, решено в ярки цветове или с крещящи декорации. Внимавайте с цветовете и аксесоарите – избягвайте райета, дребно каре, не носете и прекалено закачливи колани.

Палто за дами с фигура „круша“

За жени с фигура във формата на круша е препоръчително палто, чиято кройка е леко разширена в долната част. В този случай може да украсите допълнително визията и с подходящ колан, който да подчертае талията.

Изберете качествена материя

Трайността и износването на палтото зависи от тъканта. Доброто палто трябва да служи вярно минимум три години. Основно се използват естествени материи – вълна, туид, кашмир или кожа.

Кашмирът е най-скъпата и висококачествена материя, която е мека и много приятна на допир, в същото време лека и топли отлично. Разбира се, добрите качествени характеристики определят и по-високата цена.

Друг от фаворитите сред материите за изработка на дамски палта е туидът – класическа тъкан също с чудесни характеристики – той е устойчив на избледняване и супер удобен за носене.

Когато купувате палто, внимателно изчетете какво пише на етикета, за да не се окаже, че ще съжалявате на по-късен етап.

Източник: https://stylezone.bg/

Previous Story

Как да получим потребителски кредит?

Next Story

Битумни керемиди и хитрини при поставянето им