Изисквания за кредити до заплата

1 min read

За разлика от много други видове заеми, кредитите до заплата не изискват кредитна проверка. Тези видове заеми са предназначени да ви помогнат да се справите с неочаквани разходи, когато месечното ви възнаграждение все още е далече.

Как работят заемите до заплата

Заемите до заплата могат да се наричат по различен начин — заеми с пари в брой, заеми с разсрочен депозит, заеми с чекове или онлайн заеми до заплата — но те обикновено работят по един и същи начин.

За да изтеглите кредит до заплата, може да се наложи да напишете чек с последваща дата, издаден на заемодателя за цялата сума, плюс всички такси. Или можете да упълномощите кредитора да дебитира електронно вашата текуща сметка. Тогава заемодателят обикновено ще ви даде пари в брой.

Заемът обикновено се дължи до следващата ви заплата, обикновено след две до четири седмици. Ако не изплатите заема плюс финансовите такси до падежа, заемодателят може да осребри чека ви или да дебитира по електронен път банковата ви сметка.

Традиционните заеми до заплата не изискват кредитна проверка

За разлика от много други видове заеми, традиционните кредити до заплата не изискват кредитна проверка. Това ги прави чудесен вариант за хора, които нямат кредитна история. Въпреки това, преди да кандидатствате за бърз заем, уверете се, че знаете как ще го върнете.

Повечето заемодатели на кредит до заплата изискват доказателство за доход и активна банкова сметка. Процесът на кандидатстване обикновено е бърз и можете да получите парите в сметката си в рамките на ден или два. Въпреки това, ако имате нужда от повече пари от това, което можете да си позволите да върнете, може да попитате заемодателя за рефинансиране на заема. Това ще ви позволи да върнете заема с едно месечно плащане.

Алтернативните заеми до заплата предлагат по-справедливо финансово решение

Независимо дали сте във финансово затруднение или просто се нуждаете от краткосрочен заем, има опции за алтернативни заеми до заплата, които могат да ви помогнат да се отървете от дълга. Някои от тези алтернативи могат да бъдат толкова прости, колкото да се свържете с вашите кредитори и да ги помолите да работят с вас, за да намерите план за плащане, който отговаря на вашите нужди. Други опции може да изискват да създадете спестовна сметка, която може да ви осигури буфер срещу неочаквани разходи.

В някои случаи може да поискате от работодателя си аванс върху бъдещите ви приходи. Това е алтернативен заем до заплата, който може да избегне високите разходи и такси на заема до заплата. Ще трябва да върнете заема, но няма да трябва да плащате лихва по него. Освен това ще имате гъвкавостта да го върнете за по-дълъг период от време.

Други алтернативни заеми до заплата могат да ви позволят да правите малки плащания всеки месец. Много кредитори ще бъдат готови да работят с вас, ако можете да си позволите да правите редовни частични плащания. Това може да бъде чудесен начин да се отървете от дълга и да сте сигурни, че не се налага да поемате повече дългове.

Източник: Фератум България

Previous Story

Как една спедиторска компания може да помогне с митнически формалности

Next Story

Ръководство за писане на добра обява за работа