За ефекта от инвестицията в смяна на щрангове

1 min read

Инвестицията в смяна на щрангове е задължителна, защото всеки собственик на жилище в стара жилищна сграда вижда последствията от корозиралите метални тръби. По-високите сметки за вода са свързани точно с проблемите, създавани от ръждата в корозиралите щрангове.

За значението на ремонта на хоризонталните и вертикални тръби от абонатната до последния етаж се знае много добре – те осигуряват нормалната работа на всяка една от битовите системи – водоснабдяване, отопление и канализация. Само при здрави и чисти тръби може да се получава чиста вода с нормален дебит, който да позволява тя да стига и до най-високия етаж. Канализационният щранг не създава проблеми когато е чист и не задържа отпадъците от отпадните води, а осигурява тяхното нормално оттичане.

Като имате предвид написаното по-горе, вие си изяснихте защо металните корозирали тръби трябва да бъдат сменени. Резултатът ще бъде добър когато се направи пълна смяна на щранговете. За целта е необходимо всички собственици на жилища в съответния вход да протоколират на общо събрание решението си за такъв ремонт. Намирането на фирма-изпълнител обикновено се възлага на домоуправителя, защото той е този, който се грижи за общата собственост, а щранговете са точно това.

Добре създадената организация на работа от страна на фирмата за ВиК услуги ще осигури справяне с тръбите за един работен ден. Това е от значение за всеки жител на кооперацията, защото водата ще бъде спряна за кратко, няма да има щум и прах извън рамките на този ден. Представете си, ако всеки започне сам да прави тази смяна – без вода, шум и прах за неопределено и непредвидено време.

Най-труден етап от смяната на щрангове е отстраняването на старите тръби. Проблемът идва от тежките тръби, които се чупят на различни места заради корозията. Професионалистите показват уменията си точно в тези трудни моменти. Те работят внимателно и не допускат контузии и наранявания. Поставянето на полипропиленови тръби не отнема много време и не изисква специална технология.

След приключване на смяната на щрангове, вие ще се уверите, че инвестицията си заслужава. Вкараните в ремонта пари бързо ще се възвърнат, а вие ще забравите за неприятностите от старите тръби – няма повече течове, няма разправии със съседи, няма завишени сметки.

Previous Story

Какво да знаем за комарниците

Next Story

Важна ли е смяната на щрангове