Какви са последиците от повторното кредитиране?

1 min read

  Последиците от прекомерния кредит могат да варират. Най-вече обаче някой, който трябва да се справи с подобен феномен, попада в спирала от дългове чрез заеми до заплата. Един заем гони друг, така че вече не е възможно да отидете направо. Различни задължения отговарят на последователните, обикновено нарастващи нужди на кредитополучателите. Изведнъж се оказва, че има толкова много от тях, че например вече няма налични средства за плащане на наема за апартамент.

   Порочният цикъл от последващи заеми набира скорост, така че когато изплащаме един заем до заплата, теглим още два или изплащаме вноски по заеми чрез небанкови заеми. Това не е твърде разумно действие, но спиралата на дълговете не позволява маневриране. Трябва да намерим оферта, която да ни помогне да се измъкнем от финансовия капан, в който сме попаднали.

Как да излезем от спиралата на дълга?

   Има различни изходи от спиралата на дълга. На първо място, трябва да осъзнаете, че има проблем и след това да започнете да управлявате по-добре финансите си. Може би е добра идея да запишете всичките си месечни плащания, като заеми и заеми, жилища, такси за автомобил и живот. Можете да спестите всичките си ежедневни разходи и след месец можете да ги анализирате и да изберете тези, без които можете да живеете. Поредното посещение на кино или театър, пропуск във фитнеса, вместо да се упражняваме у дома, са само част от дейностите, от които можем да се откажем, за да генерираме икономии.

   Капан за хората, които са изпаднали в спирала на дълга, ще бъдат всякакви револвиращи лимити в сметката или кредитна карта, тъй като с тях често не знаем, че също така вземаме назаем пари от банката, които ще трябва да бъдат върнати, често с висок интерес, за който хората просто не могат да си позволят свръхкредити.

  Намаляването на разходите е основата в случай на спирала на дълга, както и всеки друг финансов проблем. Внимателният анализ на разходите ще ви позволи да изключите тези, които са обективно ненужни и да търсите спестявания. Може би това ще ни позволи да намерим допълнителни средства за редовно изплащане на съществуващи дългове.

Източник: https://kreditite.com/

Previous Story

Ключът остана в купето, но колата беше заключена - как да я отворя, без да викам ключар?

Next Story

Дългов заем - за кого е?