Какво да знаем за комарниците

1 min read

Комарниците са предназначени за всички съществуващи  видове прозорци и врати, благодарение на разнообразните варианти на използваните профилни рамки и начин на закрепване.

В зависимост от конструкцията на прозореца се прилага вътрешен или външен монтаж, като и закрепване на щифтове. Външното закрепване е универсално и се прилага за пластмасови, алуминиеви или дървени прозорци, включително и стари конструкции. Вътрешен монтаж се използва при пластмасови и алуминиеви рамки.

Обикновено основния цвят на рамката на комарниците е бяло или тъмно кафяво. По заявка на клиента могат да се направят и цветни рамки на конструкцията от алуминий по метода на прахово напръскване. Цветът на мрежата на конструкцията е сив.

Качествените предложения на различните производители могат да ви защитят както от цвета на тополите, така и от различните насекоми. Така вие можете спокойно да се справите със задълженията си, или просто да си починете без излишни дразнители.

В зависимост от това какви свойства трябва да притежава комарника се избира и подходящата мрежа. Сега изборът е достатъчно голям. Стандартното платно е клетъчна полимерна мрежа със стандартна страна на клетка 1,2 мм. Оцветена е в сиво, добре пропуска слънчевата светлина и добре изглежда на всякакъв прозорец. Добре задържа боклуци, цветове на различни дървета, насекоми. Трудно се справя с уличния прах.

Има и специални платна, които са предназначени да задържат прашеца и праха. Така те препазват хората, които са алергични към цветен прашец и прах. Клетките са с размери на страната 0,9 мм. Предлага се и мрежа с подсилена дебелина за да се защитят домашните любимци.

Има комарници със светлоотразяваща слънцезащитна мрежа, която не позволява отвън да се види какво се случва в помещението. Предлаганите мрежи от фибростъкло са изключително трайни, леки са и могат да бъдат оцветени във всякакъв цвят.

Правилната грижа за комарниците съществено удължава срока на ползването им и запазва привлекателния външен вид. Производителите съветват да се правят няколко съвсем лесни неща. При понижаване на температурата да се пристъпи към демонтажа им.

Не се опирайте на мрежата, макар и да е от най-трайните. Не позволявайте и на децата си да правят това. Периодично почиствайте мрежата и профилите от уличния прах – не по-малко от два пъти в годината. При почистване не ползвайте твърди четки, за да не повредите клетките.

Previous Story

Компетентността на домоуправителя

Next Story

За ефекта от инвестицията в смяна на щрангове