Какво не знаете за ПВЦ дограмата?

1 min read

ПВЦ дограмата е често срещано допълнение към всеки дом. Вероятно имате някаква основна представа за това какво представляват тези прозорци, но прочетете какво не знаете за пвц дограмата.

Персонализиране

UPVC прозорци и врати се предлагат в различни форми, размери и стилове. Те са лесни за инсталиране и изискват минимална поддръжка. Те също така са издръжливи и предлагат страхотна стойност за парите. Те също се предлагат в много цветове, което ви позволява да проектирате свой собствен прозорец.

Една от най-важните характеристики на PVC прозореца е неговата топлинна ефективност. Има различни видове стъкла, от които да избирате, включително единични, двойни и тройни стъкла. Тези опции могат да се използват за увеличаване на поверителността, филтриране на дневната светлина и подобряване на топлинната ефективност.

Други опции включват скари, които се разглеждат като допълнителен бонус. Те могат да бъдат инсталирани от вътрешната или външната страна на вашия прозорец и обикновено се добавят за допълнителна сигурност. Те могат да бъдат изработени от стъкло, неръждаема стомана или мрежа. Те са предназначени да пазят буболечки и насекоми и да поддържат въздушния поток отворен.

Издръжливост

UPVC прозорците имат голямо разнообразие от предимства. Те включват енергийна ефективност, сигурност и издръжливост. Те също така предлагат ниска поддръжка, което ги прави чудесен вариант за домове.

UPVC е най-често използваният материал за дограма. Изработен е от поливинилхлорид (PVC), който е нетоксичен, непроводим материал. Материалът е устойчив на вода, екстремни атмосферни условия и UV излагане. Освен това не се деформира, огъва или гние.

Цената на ПВЦ прозорците е много по-ниска от останалите видове прозорци. Те също така се предлагат в широка гама от дизайни, цветове и стилове. Освен това се рециклират на 100%, което ги прави екологични.

Животът на прозореца се влияе от различни фактори, включително климат, обков и остъкляване. Добрата грижа обаче може да удължи живота на един прозорец. Например стъклопакетът в PVC прозорците губи част от изолационните си свойства.

Въздушни междини

Наличието на въздушна междина между външната и вътрешната повърхност на прозореца е важно поради същата причина, поради която предното стъкло има малък вентилационен отвор. Той позволява на въздуха да преминава, като същевременно намалява преноса на топлина.

Въздушните междини варират от 6 mm до 20 mm. Важно е да изберете правилния за вашия прозорец, тъй като колкото по-голяма е пролуката, толкова по-малко ефективна ще бъде тя. Малка междина може да причини течения и проникване на въздух, докато по-голямата междина може да не увеличи изолацията или да предотврати кондензацията.

Най-добрият начин да разберете правилната разлика в размера на вашите прозорци е да се консултирате с професионалист. Специалист на Премиум Пласт – фирма за дограма София, може да инспектира външните стени на вашия дом, за да определи най-добрия размер. Ако решите да го направите сами, не забравяйте да изберете най-добрия силиконов уплътнител, за да уплътните ръбовете на конектора и самия прозорец.

Решетки

Добавянето на решетки към UPVC прозорците може да ви помогне да постигнете привлекателен външен вид отвътре и отвън на вашия дом. Има много начини да изберете стила на решетките, който да отговаря на вашия прозорец. Трябва да имате предвид вашите лични вкусове, тенденции и стил на дома, преди да изберете кой стил да използвате.

Решетките се предлагат в различни стилове и цветове и могат да бъдат поставени между стъклата на прозореца по време на монтажа. Те обикновено са направени от алуминий или пластмаса и се предлагат в кръгли, правоъгълни или плоски форми.

Решетките могат да се прилагат за всички видове прозорци, като много производители ги предлагат в различни цветове и метални покрития. Решетките могат да добавят стил и могат също да улеснят почистването на прозореца. Те също могат да помогнат за намаляване на количеството слънчева светлина, която влиза в дома ви и го затопля.

Независимо дали монтирате нова дограма или ремонтирате съществуваща е важно да знаете как да поддържате правилно PVC дограмата. Това ще ви помогне да запазите прозорците си в отлично състояние, както и да запазите чара на прозорците си за години напред.

Проверявайте прозорците си редовно. Ако забележите някакви признаци на износване или разкъсване, важно е да ги поправите, преди да станат по-сериозни. Някои сериозни проблеми, които могат да засегнат вашите прозорци, включват драскотини и корозия. Може също да забележите конденз по прозорците. Ако случаят е такъв, може да се наложи да ги отваряте за кратък период от време всеки ден.

Редовното смазване на заключващата система ще помогне за предотвратяване на блокиране. Освен това трябва да пазите фитингите чисти от мръсотия. Ако забележите мръсотия или прах, важно е да ги почистите с мека кърпа.

Ако имате нужда от отговор на други въпроси, доверете се на Премиум Пласт – една от най-добрите фирми за дограма в страната.

Previous Story

Онлайн маркетинг способи за повече продажби

Next Story

Полезните свойства на спелтата