Какво представлява минималното плащане?

1 min read

   Минималното плащане е сумата, която трябва да върнете в рамките на срока, определен от банката. Обикновено е 5 процента. върху общия дълг, възникнал по кредитната карта. Можете да разпределите останалото на вноски и да изплатите на по-късна дата, но не забравяйте, че върху тях ще се начисляват лихви, обикновено на доста висока ставка, договорена с банката в договора.

   Използването на кредитна карта е безопасен и удобен начин за бързо теглене на заем в банка, стига да се погрижим за погасяването на дълга в т.нар. безлихвен период. За да не бъдат изцяло начислени лихвите по кредитната карта, винаги трябва да изплащате пълния дълг, възникнал през периода на преговори с банката. Задължително е уреждането на определена част от дълга, наречена минимално изплащане.

Правила за изплащане на кредитни карти и дългове

  Можете да използвате кредитна карта като средство за паричен заем в банка. Физически не е много по-различно от дебитната карта, която вашата банка ще ви даде за личната ви сметка. Това е платежна карта, която ви позволява да използвате пари, взети назаем от банка. Той замества паричен заем или заем и чрез него можете да извършвате плащания в магазини и сервизни пунктове, също онлайн.

  Преди да получите кредитна карта от банка, трябва да кандидатствате за нея, точно както за всеки друг заем или заем до заплата. Затова подавате заявлението на банковия формуляр, заедно с необходимите удостоверения относно направените доходи или разходи.

  Въз основа на заявлението банката ще изчисли вашата кредитоспособност и ще реши дали изобщо можете да си позволите този кредитен продукт.  След като банката реши, че може да предостави на клиента кредит по картата, тя ще посочи горната граница на дълга, която не може да бъде надвишена. След като свършите средствата по сметката на кредитната си карта, просто няма да можете да платите отново с нея във всеки магазин или да изтеглите пари от банкомат.

Previous Story

Модните работни облекла не са мит, а реалност!

Next Story

Търговски кредит - какво е това и какви са неговите предимства и недостатъци?