Какво трябва да знаем за избора на детско спално бельо

1 min read

За да се радва вашето дете на здрав сън, спалното бельо трябва да бъде избрано в съответствие с няколко важни изисквания. Нека да започнем от цвета.

От богатата цветова схема в която пристигат различните модели е най-добре да изберете едноцветни варианти с нежни пастелни нюанси. Те имат успокояващ ефект и успешно настройват съзнанието към почивка и здравословен сън. Разрешени са също и щампи, изобразяващи популярни герои от детски анимации и комикси. За момичета може да заложите на традиционното розово, шам фъстък, жълто, бледо люляк, бежови нюанси, а за момчета са подходящи повече сините, зелени, тюркоазени нюанси.

Качеството е важно

Качеството на спалното бельо за деца трябва да бъде с много високо ниво. Шевовете да са прави, без гънки, както и самата тъкан да не е с релефна текстура. За бебета се препоръчва да се избягват апликации, вложки, ненужни ресни и други подобни декоративни детайли.

За какво да следите при избора на спално бельо

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при покупка на спално бельо за деца и сега ще им обърнем внимание поотделно.

Размер

Параметрите се определят от вида на леглото. Важно е обаче да са избрани точно – нито малките, нито по-големите ще са подходящи за осигуряване на комфортна за сън среда.

Плътност и вид на материята

При избора на плат е важно да се вземе предвид способността му да абсорбира и изпарява влагата и да позволява на въздуха да преминава през него. Естествените материали – памук, коприна и лен, са екологични и безопасни за здравето. Здравината на плата влияе върху издръжливостта на постелките. Прекалено деликатният и мек материал изисква внимателно пране, в противен случай могат да се появят дупки.

Опаковка

 Качеството на опаковката показва отношението на производителя към продукта и клиента. Плътните материали, добрият външен вид и спретнатост са критериите за качеството на съответния продукт. Етикетът трябва да предоставя подробна информация за марката, размера, вида и състава на тъканта, характеристиките на грижата за продукта.

Previous Story

Няколко начина за безопасно лято с домашния любимец

Next Story

Сатенено спално бельо - красиво, естествено, евтино!