Как да взема първия заем?

1 min read

Дебютът като кредитополучател изисква попълване на няколко формалности при кандидатстване за заем и прикачване на необходимите документи преди подписването на договора. Можете дори да получите първия ангажимент безплатно, като част от промоционални банкови предложения. По-трудно ще получите положително решение, ако изтеглите първата си ипотека и историята на BIK е празна.

   Ако за първи път възнамерявате да поемете финансов ангажимент, със сигурност ще бъдете обхванати от съмнения. Напълно разбираемо е, затова преди да вземете първия заем в живота си, трябва да помислите дали наистина имате нужда от него и дали няма да можете да се справите без външно финансиране. Ако решите, че ще ви бъде полезно, бъдете готови да го приемете правилно. Как да го направим?

Първи заем – къде да кандидатствам за първия заем?

  Ако ще поемете ангажимент за първи път, трябва да знаете, че това е много важно решение, което засяга бъдещата ви кредитна история . Никога не го приемайте прекалено прибързано, първият  паричен заем  може да ограничи възможностите ви за поемане на задължения в бъдеще.

  Ако освен това първият ви заем е първият продукт за апартамент, ще имате много по-големи проблеми с вземането му, отколкото с паричния заем. Без история ще бъде трудно да получите първия си ангажимент с висока стойност, който обикновено е ипотека.

   Как да получите първия заем и къде си струва да кандидатствате за такъв ангажимент? Най-добре е да се насочите към офертите на банки, в които вече имате открита банкова сметка. Въз основа на положителна история на сътрудничество с дадена институция, ще ви бъде по-лесно да изтеглите първия си заем. Колко пари можете да получите тогава? Това зависи от вашите индивидуални обстоятелства и паричния поток във вашата сметка.

Първи 0% заем – сравнение на офертите за заем

  Искате ли да знаете откъде ще получите първия си заем безплатно, без да начислявате лихва? Това е възможно само в шепа банки. Подобна оферта е насочена не само към нови клиенти, но и към тези, които вече са изплатили заеми по тяхна сметка.

Източник: https://kredit-consult.com/

Previous Story

Кредит и както трябва да знаем!

Next Story

Застраховка на търговски кредит - най-важната информация