Как да изберем дънки?

1 min read

Как да изберем дънки, така че да допълнят и разнообразят модерната ни визия? Точно затова ще си поговорим сега. В крайна сметка дънките са неразделна част от гардероба на всеки – те се харесват на жени и мъже, на деца и възрастни.

Комфорт, стил и качество – тези три характеристики на направили дънките любима част от облеклото ни и продължават да ни вдъхновяват за намиране на все по-креативни и оригинални решения за неотразим външен вид. Но когато избирате дънки, не е лошо да вземете предвид някои общи правила.

Така например, следва да се съобразите с формата на фигурата си, а също и с размера. Дънките са склонни да се разтягат, след като се носят известно време. В никакъв случай не рискувайте с  дънки, които са един размер по-големи или по-малки, тъй като в първия случай те ще „висят“ на вас, а във втория – ще ви пречат да се движите свободно.

Също така, обърнете внимание на качеството на материята, тъй като издръжливостта на дънките зависи от това. Имайте предвид, че тежките тъкани се износват по-дълго от фините тъкани. Също така плътността на тъканта говори за по-малка вероятност от разтягане след продължително носене.

Същевременно, модерната текстилна индустрия предлага богата цветова палитра от дънки от познатото синьо или светлосиньо, до оригиналния тюркоаз. Припомняме също, че светлите цветове визуално увеличават пропорциите на фигурата, докато тъмните, точно обратно – правят силуета по-тънък.

На дамите с по-нисък ръст се препоръчва да заложат на дънки без принтове, тъй като такъв акцент ще се фокусира върху краката. По-добре е да изберете модел, решен с надлъжна ивица, например, която визуално да удължи краката. Дънки с различни цветове, с или без принтове, са подходящи за високи жени.

По-пухкавите дами трябва да избягват избора на дънки в светли нюанси. Най-добре е да се възползвате от тъмната гама от цветове – от наситено синьо до черно. Слабите жени пък трябва да избягват тъмна палитра. За тях е по-добре да се спрат на светли нюанси – от бяло до светло синьо. 

Previous Story

Какви жилетки ще бъдат актуални?

Next Story

Неудобни обувки, как да се справим