Как да почистите повърхността на аспиратора

1 min read

Когато почиствате абсорбатора, трябва да се уверите, че използвате правилните инструменти и почистващи продукти. Добре е да почистите аспиратора с мека кърпа или гъба, като не искате да надраскате неръждаемата стомана. Ако имате стъклено покритие, може да се нуждаете и от разтвор на алкохолна основа. Важно е първо да тествате продукта, който използвате върху малка площ.

Ако си търсите подобен кухненси уред, разгледайте моделите на абсорбатори тека.

Първо трябва да премахнете филтрите. За да направите това, трябва да изключите захранването от аспиратора и електрическия панел. Ако се налага, използвайте стара четка за зъби, за да стигнете по-недостъпните места. Въпреки това, не трябва да използвате крехка четка или гъба за почистване. Твърдата четка може да повреди повърхността, а гъбата за почистване ще надраска капака. Използвайте ръкавици, за да предпазите ръцете си, когато боравите с филтрите.

След това ще ви е необходим почистващ разтвор. Трябва да изберете продукт, който е създаден за конкретната повърхност на аспиратора. Почистващият препарат, който изберете, също трябва да може да се справи с всякакви твърди петна.

След това можете да започнете да търкате. За по-упорити петна можете да смесите малко сода за хляб и гореща вода и да ги нанесете върху повърхността. Оставете го да престои около час, преди да опитате да го избършете. Това позволява на содата за хляб да разруши връзките, задържащи мазнината на място.

След като направите това, можете да използвате парцал, за да избършете капака. Може да искате да изплакнете зоната с малко топла вода. Като алтернатива можете да измиете аспиратора с препарат за миене на съдове. Не забравяйте да изплакнете филтъра и да го оставите да изсъхне, преди да го поставите обратно.

Това трябва да се почисти със сапун против омазняване. Освен това можете да използвате четка с мек косъм, за да влезете в труднодостъпните места.

Предлагат се почистващи препарати, предназначени специално за повърхности от неръждаема стомана на аспиратор. Съдържат специално покритие, което улеснява отстраняването на масла и мазнини. Преди да използвате тези видове почистващи препарати обаче, ще трябва първо да тествате почистващия препарат върху малка, незабележима част от аспиратора.

Почистването може да стане с обикновен разтвор на оцет и сода бикарбонат. Оставете сместа върху качулката за около 20 минути, преди да я свалите. Използването на оцет ще ви помогне да премахнете мазнината, но в началото не мирише приятно.

Почистването на аспиратора не само ще го поддържа в добро състояние, но и ще подобри цялостната чистота на вашата кухня. Независимо дали сте професионален готвач или готвите вкъщи, най-добре е да поддържате аспиратора си в добра форма. Също така – като го почиствате редовно, можете да намалите риска от пожар.

Заключение

Почистването на вашия аспиратор, е важно поради няколко причини. Първо, премахва натрупаните мазнини и мръсотия, които могат да бъдат предпоставка за пожар. Второ, подобрява ефективността на вентилационната система, позволявайки му да отстранява дима и парата по-ефективно. И накрая, помага за поддържането на външния вид на вашата кухня и удължава живота на аспиратора.

Previous Story

Какво трябва да направя, за да регистрирам фирмата си?

Next Story

Най-добри съвета за получаване на бързи кредити