Как една спедиторска компания може да помогне с митнически формалности

1 min read

Изборът на качествена спедиторска компания може да ви помогне много с различни дейности. За щастие има няколко уважавани такива, които могат да бъдат намерени онлайн. Най-добрите ще могат да ви предоставят първокласна услуга на цена, която можете да си позволите. Повечето ще се радват да ви посъветват кои митнически услуги са подходящи за вас. Изборът на правилната компания може да ви спести стотици долари в дългосрочен план. В края на краищата добрата спедиторска компания познава своите клиенти отвътре и отвън. Това важи особено за сектора на малкия бизнес. Повечето компании са семейна собственост и се управляват, което означава, че клиентът винаги е прав. Те са истински партньор за вашия бизнес и са добре запознати с всичките ви нужди от доставка. Една добра компания за спедиция ще може да ви осигури цялостно управление и експертни съвети, от които се нуждаете, за да поддържате бизнеса си в правилната посока.

Независимо дали изпращате стоките си за лична употреба или за бизнес цели, трябва да намерите компания, която може да ви помогне с всички различни стъпки, включени в процеса. Тези стъпки включват митническо освобождаване, застраховка и доставка на вашите стоки. Като знаете какви услуги може да предостави една спедиторска компания, вие можете да пренесете стоките си от точка А до точка Б възможно най-бързо и безопасно.

Митническо освобождаване

Наличието на добра компания за митническо освобождаване ще гарантира, че вашите стоки ще преминат тази досадна процедура без проблеми. Това е от съществено значение, когато вашият внос пресича международна граница. Лошият процес на митническо освобождаване може да забави вашия товар, което да доведе до пропуснати дати за доставка и глоби.

Митническото оформяне включва няколко процедури, които се извършват от митнически брокери. Тези процедури включват подготовка на документация, плащане на мита, оценка на пратката и освобождаване на пратката.

Митническият брокер е експерт по класификацията и допустимостта на стоките, процедурите за влизане и оценката на стоките. Те могат също да ви посъветват относно общата цена на вашия внос. Те могат да ви помогнат да изберете правилните кодове по ХС и да ви дадат съвет как да минимизирате размера на платеното мито.

Митническо посредничество

Наличието на опитен трансграничен доставчик ще улесни изпращането на вашите стоки през границата. Митническите брокери са специалисти, които могат да премахнат объркването по време на целия процес.

Фирмите за митническо посредничество предлагат пълен набор от услуги за внос/износ. Това включва попълване на мита, подаване на митнически записи и изготвяне на фактури. Те също помагат за намаляване на риска от грешки в процеса.

Митническият брокер може да бъде корпорация, асоциация или физическо лице. Те се регулират от правителствения орган в страната, в която оперират. Министерството на вътрешната сигурност определя митническия брокер като „организация или лице, което е ангажирано в бизнес партньорство с изпращач“.

Митническите брокери са запознати с митническите разпоредби и процедури, свързани с международната търговия. Те също са добре запознати с Хармонизираната тарифна схема, която изброява митата, налагани върху стоките при влизане в дадена страна.

Източник: спедиторска фирма Карго Планет

Previous Story

Полезните свойства на спелтата

Next Story

Изисквания за кредити до заплата