Ламиниране на мигли – какъв ефект ще постигнете с процедурата

1 min read

Ламиниране на мигли е популярна процедура, която се превърна в чудесна алтернатива на стандартните екстеншъни. Понякога дори и миглите да дебели и дълги, стоят прави и нямат необходимата извивка, която да направи очите още по-красиви и „отворени“.

Благодарение на процедурата ламиниране на мигли вие можете не само да придадете на косъмчетата си желаната форма, но и да ги подхраните с хранителни вещества. Нека видим ползите от ламинирането и защо си струва да заменим изкуствените мигли в полза на тази процедура.

Ефект след ламиниране на мигли

Днес салоните за красота предоставят много услуги, включително тези, които опростяват грижата за външния вид. Един от тях е ламиниране на мигли. След такава процедура миглите изглеждат по-дълги, космите – по-дебели и няколко тона по-тъмни дори без прилагане на спирала или друга декоративна козметика. 

По време на процедурата професионалистът покрива миглите със специална смес с кератин. Кожата и косата също са изградени от протеини и благодарение на това космите се укрепват, възстановяват и стават по-обемни.

Миглите придобиват естествена извивка, така че погледът става по-изразителен. Общоприето е, че ламинирането прави космите по-здрави, тъй като съдържащият се в състава кератин обогатява структурата на косъма с полезни елементи.

Миглите се покриват с филм от кератин, който ги защитава от въздуха и всякакъв друг вид увреждане. Получават и лек блясък, който визуално увеличава очите.

При ламиниране на мигли професионалният гримьор загрява състава и го нанася на една или повече стъпки – всичко зависи от състоянието на миглите на клиента. След сместа, която укрепва космите, се нанася боя, чийто цвят се избира индивидуално.

След това трябва да изчакате от 30 до 40 минути и внимателно да измиете пигмента от кожата. Детайлите на процедурата могат да варират в зависимост от състоянието на миглите, но като цяло всичко отнема не повече от час. Първоначално космите може да изглеждат малко груби и леко залепени, но само след няколко часа те ще придобият прекрасен вид и ще стоят добре поддържани и здрави.

Ефект след ламиниране на мигли

Много дами не искат да рискуват да направят тази процедура у дома и търсят професионалист с добър рейтинг. И с право, защото в случай на опасна техника за извършване на работа, зрението може да пострада.

След процедурата ламиниране на мигли може да не използвате спирала. Тъмният цвят не се отмива доста дълго време. Метеорологичните условия също няма да му навредят – нито дъжд, нито вятър, нито плуване във водоеми.

Previous Story

Защо покриването на тераси е добра и практична идея

Next Story

Циклене на паркет: как и защо