/

МОДЕРНИ БАНИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ПРИРОДАТА

1 min read

  Исторически погледнато, баните са играли напълно функционална роля в ежедневната ни рутинна грижа. За щастие нещата се променят и се проектират все повече модерни бани, в които освен функционалността, почивката и благосъстоянието на потребителите са от първостепенно значение.

Най-добрите материали за модерни бани

В тази промяна на парадигмата естествените материали изиграха основна роля, но кои са най-подходящите?

Мраморни бани

Не позволявайте на естествената порьозност на мрамора да ви заблуди. В ръцете на технологията типичният естествен камък  придобива гъвкавост и устойчивост и използването му в различни приложения за баня става все по-често срещано. Покриването на мраморни подове или стени или добавянето на малки щрихи от този естествен материал към аксесоари или мивки е изтънчен и вечен вариант.

Гранит за бани

Капакът на мивката, бидето, интериора на ваната, стените на душа… Това са част от повърхностите, които могат да бъдат покрити с гранит. Това е така, защото това е невероятно устойчив материал, който представя широка гама от текстури и цветове, за да го адаптира към по-меки или по-трезви проекти. 

Универсалността на кварца

Този красив и устойчив материал, присъстващ в подове, мивки и плотове, може да се използва дори за душ корита. Без съмнение кварцът винаги ще бъде основен елемент, придаващ нотка на елегантност и лукс на вашите бани. 

Красотата на камъка оникс

Това е тенденция. Неговото невероятно хроматично разнообразие прави камъка оникс идеален материал за подове и вътрешни стени и дори в аксесоари или малки детайли, които ще блестят със собствена светлина. Истински лукс за създаване на изключителна и съвременна атмосфера. 

Устойчивостта на технологичния камък

Технологичните камъни поддържат красотата на естествените камъни, като същевременно подобряват техните свойства. Устойчивостта им на температура и уникалните им покрития ги правят един от най-добрите варианти за модерни бани във всички видове приложения.

Дотук нашият малък преглед на най-препоръчваните естествени материали за вашите бани. Осмеляваш ли се с някой от тях?

Previous Story

Прости насоки за запознаване на бебето с басейна

Next Story

Съвети при преместване, които ще ви помогнат да опаковате по-лесно и бързо