На какво да обърнем внимание при избора на мъжко палто

1 min read

Купуването на мъжко палто си има своите тънкости. Сега ще обърнем внимание на някои от по-важните аспекти.

Избор на материя и цвят

Един много важен фактор при избора на мъжко палто е тъканта, от която е изработено. Най-популярна и висококачествена е материята кашмир, която надеждно предпазва от студа и в същото време има стилен външен вид. Вълненото палто също е доста приличен избор, както и палтата, изработени от смесени материи, тоест комбинация от естествени и синтетични материи. Те се считат за отличен избор по отношение на дълготрайността и практичността.

Колкото до цвета, тук мъжете, за разлика от дамите, не трябва много да избират. Класическите цветове на мъжкото палто са черно, сиво, кафяво и каки. Палто в ярки цветове не е подходяща опция за всеки ден, а по-скоро избор на по-артистичните натури, които не се страхуват да се откроят в тълпата.

Още няколко полезни съвета за избора на мъжко палто:

Когато избирате палто, обърнете внимание на размера на ревера му. Мъжете с широки рамене трябва да избират палто с широки ревери, докато мъжете с по-тесни рамене – точно обратното.

Когато мерите палтото, внимателно го огледайте. Шевовете трябва да са с високо качество, както и всичко останало.

Обърнете внимание и на тъканта, както и правилата за нейната поддръжка.

Голям плюс на всяко палто е наличието на удобни вътрешни джобове, в които можете да поставите телефона, портфейла, банковата си карта или други неща, до които желаете да си осигурите бърз достъп.

Когато мерите палтото, огледайте се в огледалото – палтото трябва да приляга добре на фигурата, да не е прекалено плътно по нея, но и да не виси в раменете. Вдигнете ръце и седнете – палтото ви не трябва да пречи на движенията ви.

Не бързайте да купувате първия модел, който се изпречи пред очите ви. Ще ползвате вашето палто повече от една година, така че отдайте дължимото внимание на неговия избор.

Грижете се за вашето палто добре и то ще ви служи вярно дълго време.

Previous Story

Бутикова макси мода 2022 - нови модели, практични съвети и необичайни експерименти

Next Story

Материали за мебели за баня