Неудобни обувки, как да се справим

1 min read

Вложки за обувки

Вложките са бърз и лесен начин да добавите повече комфорт към обувките си. Можете да ги намерите в аптеките, онлайн и в специализираните магазини за обувки. Те са изработени от различни материали, включително гел, пяна, овча кожа и дори корк! Най-добрите видове вложки, които да използвате, зависят от това какво искате да поправите. Например, ако имате проблем със стъпалото, като например плантарен фасциит, тогава ще искате да си вземете нещо като гел вложка, която да ви помогне да успокоите стъпалото си. Ако обувките ви са твърде широки или твърде тесни, също можете да си купите вложки, които да ви помогнат да отстраните този проблем.

Разтягане и кондициониране на обувките

Формата на стъпалото ви постоянно се променя през деня, така че обувката трябва да е достатъчно гъвкава, за да може да се разширява според формата на стъпалото ви. Например стъпалата на краката ви са най-широки, когато стоите или ходите, а след това се стесняват, когато седите. За да предотвратите болката, причинена от твърде тесните обувки, можете да опитате да разтегнете обувките, особено в областта, където стъпалото ви се огъва. Разтягането може да помогне за разширяване на прекалено тясната част на обувката.

Разхлабване на обувките с помощта на стелки

Стелките са чудесен начин да направите обувките си по-удобни. Например, ако обувките ви са твърде тесни и причиняват дискомфорт, можете да опитате да разхлабите прилягането на обувките с помощта на стелки. Твърдите или твърдите стелки могат да ви помогнат да осигурите по-голяма гъвкавост на обувките, така че да ви прилягат по-удобно. Те също така могат да помогнат за намаляване на миризмата и прекомерното изпотяване на обувките.

Опитайте с възглавнички за петата

Ако носите високи токчета, може да изпитвате дискомфорт в долната част на гърба си, когато ходите. Един от начините да предотвратите това е да използвате възглавничка за петата. За да използвате възглавницата, поставете я в задната част на обувките си. Можете също така да я поставите вътре в обувките си под стелката. Твърдите пети също могат да причинят болка, ако се впиват в задната част на стъпалото и/или пръстите, но възглавничката за пети може да помогне за облекчаване на част от тази болка.

Previous Story

Как да изберем дънки?

Next Story

Предимства на сноуборда