Няколко начина за безопасно лято с домашния любимец

1 min read

Лятото скоро ще е тук и сме съгласни, че това е най-любимото време от годината на повечето хора. Но трябва да бъдем особено внимателни с домашния си любимец и да използваме подходящите аксесоари за домашни любимци в този период от годината. Причината е повече от ясна – претопляне, а оттам и усложнения. В следващите редове ще ви предоставим няколко съвета за летните жеги.

Дръжте кучето на хладно

Кучетата са по-застрашени от претопляне, тъй като те излизат навън и се излагат на слънце, за разлика от котките. Можете да използвате малко басейнче, където да го охлаждате. Друго предложение е охлаждаща дреха, която да намокрите и след това да му я сложите. Това е универсално решение, където и да се намирате, тъй като тези дрехи са компактни, а в този период винаги трябва да имате вода.

Грижете са за козината му

През този период кучето сменя козината си и в този процес падат много косми. Това е естествен начин да се справи с топлината. Много аксесоари за кучета са насочени именно в тази област. Можете да използвате ръкавица за обиране на косми, която прави това особено лесно. Също така, можете да използвате тример или четка, която също е подходяща за чантата ви и разходка.

Планирайте времето си за игра и излизане

Избягвайте да излизате, когато е прекалено горещо. Можете да играете навън сутринта или привечер, когато слънцето не е толкова силно. През този период вземете сгъваеми чашки и купички, за да можете да сложите вода или храна, ако планувате да сте цял ден навън или преход в планината, където е сравнително хладно през целия ден.

Също така, ако правите скара на открито, пазете кучето да не стигне до нея. Най-добре първо му пригответе на него храна, а след това се заемете с основното действие, за да не притеснява и другите хора.

С тези аксесоари за домашни любимци, които споменахме, ще направите лятната си почивка и ваканция по-приятна и спокойна.

Източник: Stemago.com

Previous Story

Избор на кларинет

Next Story

Какво трябва да знаем за избора на детско спално бельо