Полезните свойства на спелтата

1 min read

Ако сте привърженик на здравословното хранене и все още не сте опитвали тестени изделия от спелта, опитайте черупките, направени от този вид дива пшеница.

Спелтата или изписаната в английската версия е чисто натурален продукт. Поради наличието на твърда обвивка в ушите, вредните вещества, съдържащи токсини, не попадат върху зърната.

Този вид зърнени култури е богат на протеини, витамин В, желязо и фибри и съдържа намалено количество глутен. Ако търсите храни без глутен, консултирайте се с Вашия лекар – може да бъде напълно разумно да включите спелта в личното си меню.Също така тази здравословна зърнена култура съдържа много аминокиселини, най-ценни за организма, притежаващи уникален естествен вкус.

Постоянното използване на спелта в личното ви меню ще помогне за укрепване на имунната система, стабилизиране на нивата на кръвната захар и намаляване на вероятността от анемия.

Освен това теглото се нормализира, метаболизмът се нормализира, работата на сърцето, централната нервна система и храносмилателния тракт се стабилизира. Също така спелтата е отличен продукт, който предотвратява развитието на рак и унищожава огромния брой бактерии в човешкото тяло.

Източник: https://www.nolimits.info/

Previous Story

Какво не знаете за ПВЦ дограмата?

Next Story

Как една спедиторска компания може да помогне с митнически формалности