Практични и изгодни навеси от поликарбонат

1 min read

Поликарбонатът е един от най-практичните материали на строителния пазар. Той се отличава преди всичко с лекота и издръжливост, а цената му е изгодна. Навесите от поликарбонат са надеждни и дълготрайни.

Използването на поликарбоната за различни постройки се дължи преди всичко на неговата устойчивост на температурните промени и лошите климатични условия. Издръжливостта на удар и ниското тегло го правят приложим за изграждане на гаражи, навеси за пазари и спирки, беседки и още много интересни и оригинални постройки.

Навесите от поликарбонат често заместват стандартните гаражи и осигуряват добро място за запазване на транспортното средство. В селското стопанство намират все по-голямо приложение, защото са леки и много добре предпазват от влага, не се влияят от сняг, вятър, градушка. Пазарите с тях са практични за пазаруване – стоката и продавачите са защитени от слънце и вятър.

При изграждането се използва  различен поликарбонат – плътен и камерен. Характерно за плътния поликарбонат е това, че той е лек, с добра конструктивна устойчивост. Тези негови свойства позволяват да се оформят красиви желани форми. Плътният поликарбонат е с по-голямо тегло, устойчив. Използва се преди всичко за преградни стени и плоски покриви. Като се имат предвид тези качества на различните видове полимерен материал се определя и ползването му за различните постройки.

Много е важно и отговорно да се познават климатичните условия, при които ще се изграждат навесите от поликаронат. В зависимост от преобладаващите ветрове и силата им, се определя вида на поликарбоната, покрива на постройката. При наличие на силни ветрове се препоръчат покриви във формата на арка.

Разнообразието от цветова гама на поликарбоната дава възможност да се изградят красиви конструкции за басейни, беседки, както и козирки за входове. Светлопропускливостта е много добра и така се осигурява нужната светлина за съответния обект. Навесите от поликарбонат имат дълъг срок на ползване и изгодна цена, което ги прави предпочитани пред традиционните постройки от тухли и бетон.

За да получите още информация и идеи за използване на конструкциите от поликарбонат, може да разгледате сайтовете на различните фирми, които ги предлагат. Имате възможност да отправите запитване, да поискате допълнителна информациа  като се свържете по начин, описан в контакти.

Previous Story

Позитиви от смяна на щранговете

Next Story

Компетентността на домоуправителя