Предимства на залагането на кола пред продаването и

1 min read

Когато сте си мислили, че продажбата на колата ви е единственият отговор на финансовите ви затруднения, може да има и друга възможност. Ако сте в позиция да притежавате автомобил, който не използвате ежедневно, залагането му може да бъде реална алтернатива за подобряване на финансовото ви състояние.

Докато ипотеката на автомобил ви позволява да продължите да управлявате колата си както обикновено, докато теглите пари от нея, бързия залог на автомобил е фантастичен начин да вземете парите от него, без да се налага да го продавате.

Как да направя залог на автомобил?

Обикновено заложна къща ще ви предложи обезпечен заем срещу относително висока стойност на домакински вещи като часовници, бижута, конзоли за игри или електрически инструменти, като използва вещта като обезпечение срещу получената сума по заема.

Договорен е срок за погасяване на заема (включително лихвата), след което клиентът може да получи предмета. Ако заемът не бъде върнат, заложната къща задържа предмета и го продава на други клиенти. Алтернативно, хората се договарят да продадат предметите си на заложната къща директно.

Както при всяка заложна къща, залагането на автомобили следва подобен процес, който също е много прост. Автомобилът ще бъде внимателно прегледан от служител, който ще види състояните му, ще провери пазрната цена и ще ви направи оферта.

След като сумата на заема бъде окончателно определена и документите бъдат подписани, той ще организира внимателно транспортиране на автомобила ви до охраняем обект, докато заемът бъде преведен по банковата ви сметка. Това се случва в същия ден и обикновено само в рамките на един час, за да ви помогнем възможно най-бързо.

Защо трябва да направя залог на автомобил и дали си струва?

Всеки достига до момент, в който може да се нуждае от допълнителна финансова помощ, независимо дали става въпрос за бизнес, удоволствие или ежедневие. Ако имате късмета да притежавате втори автомобил, който е качествена марка и може би дори класически, тогава може би е добра идея да го заложите за да получите необходимите ви пари лесно и бързо.

Ако продажбата е единствената ви възможност, в зависимост от бързината, с която се нуждаете от пари, може да се окажете принудени да приемете значително по-малка сума от реалната стойност на возилото ви. Така в крайна сметка губите автомобила и не получавате много за него.

В тази ситуация залогът на автомобила ви може да бъде идеалното решение за вас. Автомобилът все още е ваш, макар и съхраняван на друго място, но след като заемът бъде изплатен, можете да си го вземете и да го подкарате отново.

Previous Story

Топ 6 стилни и функционално маркови дамски часовници за всеки повод

Next Story

Тенденции и стилове при сребърните обеци за жени