Предимства на сноуборда

1 min read

Сноубордът е едно от любимите приключения на любителите на зимни спортове. Освен че е изключително забавно, карането на сноуборд има и много предимства. Едно от тях е, че е по-лесно и по-малко физически натоварващо от карането на ски. Друг е, че това е по-спокоен начин да се забавлявате с приятелите си в снега. Ако търсите забавен, предизвикателен начин да прекарате времето си на пистите, сноубордът може да е за вас.

По-малко натоварващо от карането на ски

Въпреки че карането на сноуборд е по-малко натоварващо от карането на ски, то все още е енергична дейност. Движението включва повдигане и спускане и натоварва няколко големи мускулни групи едновременно. Тези мускули включват подколенните сухожилия, глутеусите, четирите мускули, горната част на ръцете, раменете и гърба. Сноубордът също така подобрява вашето сърдечно-съдово здраве, тъй като работите здраво със сърцето си. Важно е да сте активни поне няколко дни преди карането на сноуборд, защото ако не сте физически подготвени, може да имате мускулна треска след приключението.

Лесен за научаване

Ако искате да се научите да карате сноуборд, имате три възможности: можете да опитате да се научите сами, да наемете приятел, който да ви научи, или да вземете професионални уроци. Въпреки че самообучението може да ви помогне да започнете, ще ви е необходима професионална помощ, за да научите правилната техника. Инструктор по сноуборд ще ви научи на правилни техники за предотвратяване на наранявания.

Първо, трябва да подравните бедрата и раменете си със сноуборда. Трябва също да поддържате горната част на тялото си спокойна. Когато карате, опитайте се да останете балансирани и обърнете главата си, за да погледнете през противоположното си рамо. Опитайте се да не гледате директно надолу по склона, защото това ще доведе до падане. Когато кацате, винаги трябва да сгъвате коленете си.

Друго предимство на сноуборда е, че се учи много по-лесно от карането на ски. Разликата се състои в това, че сноубордът изисква по-малко оборудване. Ще ви трябват само сноуборд, ботуши и екипировка за топло време. Вашето оборудване ще ви струва много по-малко от чифт ски. Можете също така да опитате да научите сноуборд, докато се забавлявате с приятели, и ще можете да видите напредъка си, докато вървите.

Първо, опитайте се да намерите писта за начинаещи и да научите основите. Вероятно ще паднете много през първите няколко дни, но не се обезсърчавайте. Не забравяйте, че сноубордът изисква време, търпение и практика.

Сноуборд училище на Адвенчър Нет

Адвенчър Нет е един от най-предпочитаните клубове за екстремни спортове в България. Освен всички други дейности, те предлагат и обучение по сноуборд и ски в тяхното специално училище в Банско. Те предлагат както индивидуални, така и групови уроци от професионални, лицензирани инструктори. За повече информация посетете https://adventurenetbg.com/tour-item/ski-snoubord-uchilishte-bansko/.

Previous Story

Неудобни обувки, как да се справим

Next Story

За какво да следим при избора на добър дом за стари хора