Предприемете смяна на щрангове

1 min read

Всяка смяна на щрангове е желателно да се направи от специализирана фирма за ВиК услуги. Това е задължително, за да нямате повече разправии с този ремонт. А защо се налага този ремонт?

Щранговете са тръбите, които осигуряват всички връзки от абонатната до последния етаж на всяка една от системите – водоснабдяване, канализация и отопление. Когато премине срока на ползването им, те трябва да се сменят, защото започва тяхната деформация. Металните щрангове корозират, а ръждата запълва вътрешността им и те не могат да изпълняват функциите си. Влошава се качеството на водата, намалява дебита, а канализацията все по-често създава проблеми.

Смяна на щрангове може да се направи и самостоятелно, както постъпват много отговорни собственици, но ефектът няма да бъде на нивото на цялостната смяна. Смяната на всички хоризонтални и вертикални общи тръби ще струва по-евтино, защото в зависимост от броя на апартаментите фирмите правят отстъпка от цената.

Да, трябва да се заделят средства за общите части, с което много собственици често не са съгласни, но друго решение няма. Само си представете колко много средства ще заплатите за ремонт на наводненото си жилище и това на съседите под вас. Опасността от наводнение е реална, защото има видими течове по тръбите.

С решение за смяна на щранговете, взето на общо събрание на собствениците, вие поставяте началото на този важен ремонт. Намирането на фирма е лесно – търсачката в интернет ще ви достави информация за много такива. Всяка доказала се на пазара на труда фирма за ВиК услуги има разработен уеб сайт, в който ясно са посочени услугите и цените. Избраната фирма ще ви направи оферта и след подписване на договора започва смяната на щранговете.

Управителите на фирми винаги организират екипа за работа така, че работниците да се справят със смяната на тръбите в рамките на един работен ден. Всеки професионалист знае точните си задължения и без излишни движения всеки ги изпълнява. Така за един ден ще имате нови щрангове, отпадъците ще бъдат почистени и извозени.

Инвестицията в този ремонт е единствено във ваша полза. Всяко семейство си осигурява спокойствие и комфорт. Няма да има повече прекарани отпуски под напрежение как и в какво състояние ще намерите жилището си след почивката.

Previous Story

Правилното решение - професионален домоуправител

Next Story

Навременното отпушване на каналите е правилното решение