Прости насоки за запознаване на бебето с басейна

1 min read

Лятото винаги е било любимият ми сезон като дете, защото имаше толкова много забавления. Имам хубави спомени от скачането през пръскачките, преследването на вълните на плажа и плискането в детския басейн!

Това беше и времето, когато много деца се учеха да плуват и се радваха на много от предимствата, които идват от това да си добър плувец.

Аз обаче не бях от тези деца, които се научиха да плуват…

След няколко лоши преживявания, когато ме потопиха във водата, когато не бях готов, от самото начало се страхувах и се паникьосвах, когато навлизах по-дълбоко във водата.

В резултат на това станах по-предпазлив около водата и отложих да се науча да плувам.

В резултат на това насърчаването на моите деца да започнат рано и да се чувстват спокойно в басейна беше основен приоритет за мен. Допринасях за комфорта им във водата, като им слагам памперси за плуване.Този вид се предлагат и от производители на много евтини памперси, така че са съвсем достъпни. Не абсорбират водата, така както обикновените и не се издуват в потапянето във водата

Действайте бавно.

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, когато учите детето си да плува, е да започнете бавно и постепенно. Искате детето ви да се чувства спокойно около водата, така че когато дойде време да се научи да плува, да не се страхува. Ранните лоши преживявания във водата могат да възпрат децата от това да се наслаждават.

Започнахме с някои прости водни игри, когато за първи път въведох първото си дете в басейна: пускахме балончета във водата и правехме вълни с ръце. След няколко плискания бебето беше по-отворено към използването на плувки и пълно потапяне (дори и само за няколко секунди!).

– Въвеждане във водата – за да се гарантира, че бебето се чувства спокойно около водата.

– Изследване на водата – за да позволите на детето си да се движи свободно, докато се учи да балансира и да гребе.

– Обучение по плуване – Дайте си възможност да се възползвате от системата за обучение по плуване – „водни тренировъчни колела“.

Тъй като това лято започвам да обучавам бебето и 2-годишното си дете на безопасност във водата, често ще се позовавам на тази програма в три стъпки.

Дръжте бебето близо до водата.

Когато за първи път бебето ви се потопи във водата (дори частично), то инстинктивно ще се вкопчи във вас и ще ви държи близо до себе си. Това е напълно естествено. Тъй като големият басейн не може да се сравнява с ваната, преживяването може да е непосилно.

Винаги помнете да държите бебето близо до себе си – то ще заплаче малко (всеки път), но щом разбере, че не го оставяте (засега), ще придобие увереност.

Винаги трябва да имате наблизо новак във водата от съображения за безопасност, в допълнение към това да държите бебето близо, за да изгради увереност. Въпреки че не искате децата ви да се придържат към вас до безкрайност, искате да разберат, че никога не трябва да напускат страната ви, за да влязат във водата без мама или татко. Колкото и да е плашещо, удавянето е една от основните причини за смърт при деца под петгодишна възраст… затова безопасността във водата изисква постоянен надзор.

Направете водата приятна.

Как бих могъл да забравя да се забавлявам?! Играчките за басейн и заниманията с вода са важна част от привикването на бебето към водните игри. Играчките ги карат да се чувстват спокойни и готови да участват.

Затова това лято включвам няколко забавни игри и аксесоари за вода, за да помогна на моите момчета да оценят водата още повече!

Previous Story

Аксесоари за китаристи

Next Story

МОДЕРНИ БАНИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ПРИРОДАТА