Първа ипотека – на какво си струва да обърнете специално внимание?

1 min read

   Ще получите паричен заем като нов клиент без големи проблеми, при условие че имате достатъчно висок капацитет и стабилен източник на доходи, докато при кандидатстване за първата си ипотека може да срещнете отрицателен отговор. Това обикновено е висок и дългосрочен ангажимент, при който банките внимателно проверяват вашата история и способности.

   Липсата на записи в BIK може да означава, че вашата кандидатура няма да бъде разгледана положително. Обърнете внимание на това и помислете за вземане на паричен заем или покупка на вноска няколко месеца преди да кандидатствате за такъв ангажимент. Ще ги изплатите и в същото време ще изградите добра история в BIK, благодарение на което ще ви бъде по-лесно да получите ипотека.

  От рискови клиенти и тази група може да бъде включена, ако изтеглите първата си ипотека, банките понякога очакват по-високо ниво на сигурност или предлагат такива задължения при по-неблагоприятни условия, отколкото в случай на потребители с добра история.

Първият заем и подписването на договора за заем

  Основата за теглене на заем – първият и всеки следващ – е договорът. Трябва да го подпишете или да го въведете по някакъв друг начин – едва след като това стане, ще получите изплащането на средства.

   Можете да вземете първия заем в брой дори отдалечено, главно чрез Интернет и по традиция, по време на лично посещение в банков клон. Попълвате заявлението, изчаквате вашето заявление да бъде оценено и да бъде издадено решение. Подписвате  или одобрявате договор за заем по подходящ начин онлайн и след това получавате средствата си.

   Ако това е вътрешен заем в брой, тегленето може да се извърши в брой. Когато кандидатствате за заем онлайн и сключвате договор от разстояние, изплащането на кредитни средства се извършва най-често в непарична форма.

Така че преди да изтеглите първия си заем, вземете предвид нашите съвети!

Previous Story

Електронните цигари и околната среда

Next Story

Търговски кредит и коронавирусът - какво си струва да знаете за него?