Ремонт на водопроводни инсталации

1 min read

Ремонтът на водопроводни инсталации, когато се прави прецизно и навреме, може да ви спести много разходи от сметки. Често се получава теч от крана със студената вода, който може да оправите и сами с любителски водопроводни инстументи.

Когато водата е спряна, можете да започнете да сваляте клапана, а първата стъпка е свалянето на дръжката на клапана. Той обикновено разполага с един винт. За да премахнете самия вентил, ще ви е необходим голям клапанов ключ, който да се плъзне върху вентила, така че да можете да го завъртите, за да го изключите от корпуса на вентила в стената.

След като излезе, можете да видите друг винт от противоположния край на вентила, който държи шайбата на място. Свалете винта и шайбата, след което можете да замените шайбата с нова с еднакъв размер и да върнете клапата обратно. Използвайте тефлонова лента, за да осигурите добро уплътнение в корпуса, но внимавайте да не го затягате прекалено. Ако по невнимание, отстраните нишките в корпуса, ще се нуждаете от услугите на водопроводчик в близко бъдеще.

Постоянният теч на вода в тоалетната също е досаден и води до гигантски сметки за вода. Всъщност съществуват три различни причини за този тип проблеми и първите две са доста лесни за откриване и поправка. Ако нивото на водата в резервоара е настроено така, че да бъде твърде високо, то ще продължи да тече и да преминава в преливната тръба. Чрез завъртане на регулиращия винт на входния вентил можете да намалите нивото на водата под горната част на тръбата. При някои модели тази настройка се извършва в горната част на резервоара.

Друга често срещана причина обикновено е клапана в дъното на резервоара. Можете да проверите това много лесно, като добавите оцветена вода в резервоара и наблюдавате дали ще се появи в купата, преди тоалетната да се пусне. Можете, също така, да погледнете по-отблизо клапата, като изключите водата. Измийте резервоара, за да го изпразните и внимателно проверете клапата. Ако е пропукана или изкривена, трябва да бъде заменена с нова.

Ако и двете от тези мерки не успеят, може да се наложи да замените основните компоненти на тоалетната. За щастие има комплекти, в които влизат всички части и инструкции за ефективна подмяна на всичко необходимо за резервоара на тоалетната. В някои случаи може да се наложи пълна подмяна на резервоара. Тези комплекти имат някои разлики, в зависимост от производителя, така че следвайте инструкциите, които са описани от него.

Previous Story

Основни причини, поради които хората взимат заеми

Next Story

Ленено спално бельо – какво трябва да знаем за него