Съвети при преместване, които ще ви помогнат да опаковате по-лесно и бързо

1 min read

Опаковането при преместване на жилището отнема повече време, отколкото някой си представя, така че първата стъпка е да решите дали ще се местите сами или дали ще наемете някой, който да го направи вместо вас, или пък може би ще изберете комбинация от двете.

Какъвто и път да изберете, започнете от рано, а ако ще опаковате сами, отделяйте достатъчно време всеки ден за това.

Комплекти за преместване на дома, съдържащи кашони, балонно фолио, тиксо, стикери и маркери, се предлагат онлайн.

Опаковайте нещата от стаите си едно по едно и първо се заемете с по-малко използваните помещения – не забравяйте тавана и градинската барака – и след това се насочете към основната дневна, кухнята и банята. По този начин ще видите резултатите бързо, а и ще можете да използвате пространството за съхранение на кашоните от по-натоварените части на къщата.

Сложете етикети на важните кашони, за да знаят хората, които се занимават с преместването, къде да ги поставят в новата ви къща. Залепете етикетите отстрани, така че да се виждат лесно, когато кутиите са натрупани една върху друга. Бъдете конкретни – „спалня“ не е достатъчно, освен ако не се местите в имот с една спалня, нито „детска стая“, ако сте четиричленно семейство. Най-добре е да номерирате спалните и след това, когато пристигнете в новата си къща, да обозначите съответните врати с техния номер, за да няма съмнение къде се намира всеки кашон.

Напишете на етикета какво съдържа всяка кутия. По този начин хамалите ще знаят кое е крехко и ще може да преценят колко тежка ще бъде кутията.

Внимавайте всяка кутия да не бъде препълнена или прекалено тежка. Ако опаковате книги например, напълнете кутията само наполовина, а останалото пространство заемете със свръхлеки предмети като възглавници. Основната препоръка на от нас е да опаковате по-леките предмети в големи кашони, а тежките – в малки, за да намалите изкушението да ги препълвате.

И накрая, когато съхранявате кашоните, сложете по-тежките на дъното на купчината.

Опаковане на ценни вещи

Съберете всички ценни бижута, малки семейни реликви, важни документи и всичко, което има сантиментална стойност, и ги опаковайте отделно от кашоните за преместване. Направете снимки на всички скъпи или ценни големи предмети, като отбележите всички съществуващи драскотини, удари или други повреди.

Вероятно е най-добре да ги запазите със себе си, когато пътувате до новия си дом. Ако това не е възможно, маркирайте кутиите като „чупливи“ и предупредете хамалите, че това е ценен товар. Ако се премествате надалеч, можете да изпратите ценните си вещи с някоя от услугите за доставка по домовете, където те могат да бъдат застраховани и бъде проследено движението им.

Previous Story

МОДЕРНИ БАНИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ПРИРОДАТА

Next Story

Музикални инструменти за деца